The Musical Box: Sally Can´t Dance

fredag 16 maj 2014

Sally Can´t Dance

LOU REED – SALLY CAN´T DANCE – 1974

Sally Can´t Dance är min allra första LP med Lou Reed. Då visste jag egentligen inte alls vad det var jag köpte för skiva, bara att jag hört talas om Lou Reed och att jag tyckte skivomslaget var rätt snyggt. Tyckte det påminde lite om Mott The Hooples plattor*.
Då gillade jag verkligen den här plattan. Jag kunde spela låten Sally Can´t Dance flera gånger i rad på min gamla gula resegrammofon. Ride Sally Ride och Kill Your Sons och Baby Face spelades också ofta, trots att ljudet från plasthögtalaren i locket egentligen måste ha varit fruktansvärt dåligt.

Men på den tiden hade jag inget annat att jämföra med. Sally Can´t Dance har därför alltid varit en av mina favoritplattor med Lou Reed, det är kanske till och med ett av de album jag tycker allra bäst om att lyssna på. Helt säkert beror det på nostalgiska skäl.

Sally Can´t Dance har aldrig ansetts vara något av Lou Reeds bästa. Det var till och med så att den fick ganska elak kritik. Den gamle undergroundhjälten anklagades för att ha blivit kommersiell och i de mest högljudda klagokörerna jämfördes han med Alice Cooper.
Delvis var det nog sant. Musiken på LP:n är utan tvekan tillrättalagd för en större publik jämfört med tidigare Transformer och Berlin, det kan man inte neka till. Och här finns både doakörer och fläskigt blås...lite väl fläskigt på sina ställen.

Men vad ska jag göra åt det? Jag gillar den här LP:n ändå...

Nr: 78/2222

* Mitt kopplingsschema ser ut så här: Lou Reed – Transformer – David Bowie/Mick Ronson – All The Young Dudes – Mott The Hoople.

1 kommentar:

  1. Haha, gillar att du bifogade ditt kopplingsschema. Mitt ser nog ungefär likadant ut.
    Jag följer din blogg regelbundet. Fortsätt!

    SvaraRadera