The Musical Box: Som en påse söta spanska päron...

torsdag 15 maj 2014

Som en påse söta spanska päron...

FORTUNES – HERE COMES THAT RAINY DAY FEELING AGAIN – 1971

Gamla beatpopbandet Fortunes förnekar sig inte. Helt oförfärat gottar de sig i den ena smöriga poplåten efter den andra. Det är orkestrerade ballader, sött, kvalmigt och honungslent.
Fortunes hade sin första stora hit redan 1965 med You´ve Got Your Troubles. Den här LP:n är från något senare datum. Den innehåller en av gruppens få senare hitsinglar, Here Comes That Rainy Day Feeling Again, som i likhet med sin föregångare är en oskyldig liten ballad.

Det blev ett av de sista kraftiga livstecknen från Fortunes, som visserligen levde vidare in på 70-talet, men som en tämligen anonym popgrupp.

Nu var Fortunes inte ensamt 60-talsband om att gå den breda middle-of-the-road-vägen. De hade sällskap av andra storheter som The Hollies, Searchers med flera.

Det är en musikgenre jag inte alltid uppskattar, det blir gärna lite för mycket av det goda.

Here Comes That Rainy Day Feeling Again är av den anledningen inte en LP jag lyssnar på allt för ofta.

Jag misstänker att den får stå kvar i samlingen enbart av historiska och eventuellt nostalgiska skäl. 70-talsupplagan av Fortunes, vilket inte skiljer sig särskilt mycket från vad de gjorde på 60-talet, är visserligen oförargligt, välartat och trevligt. Men jag tror att Fortunes musik numera bör avnjutas i små väl avvägda doser för att uppskattas.

Det blir lätt för mycket. Den som tryckt i sig en hel påse brända mandlar och spanska päron vet vad jag menar. Det är gott för stunden, men sen mår man lite illa...

Nr: 2022/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar