The Musical Box: Stabil, trygg och säker

onsdag 21 maj 2014

Stabil, trygg och säker

ERIC CLAPTON – ANOTHER TICKET – 1981

Lite väl minimalistisk i sin framtoning kanske, men det här tycker jag är en bra Clapton-platta, lite blues, en del country och lagom med pop. Inte så att Another Ticket på något sätt är överväldigande imponerande. Men den känns stabil, trygg och säker.
Den som kommer ihåg skivor som 461 Ocean Boulevard och No Reason To Cry känner nog igen sig. Another Ticket har samma luftiga anslag. Skön lyssning helt enkelt, utan att direkt engagera. Men för den som inte har Clapton som gitarrguru är förmodligen Another Ticket inte den skiva de ska välja först.

Rita Mae, en rejält svettig rocker, är skivans bästa spår, good old rock´n ´roll. Det enda tråkiga med den låten är att Erics gitarr av någon outgrundlig anledning försvinner i den allmänna förvirringen. Men å andra sidan river han av ett par riktigt starka blueslåtar också...lite Muddy, lite Elmore. Det är bra grejer det.
Som alltid på sina skivor hade Clapton med sig en rad andra gamla hjältar. Den här gången är det Gary Brooker från Procol Harum och gitarrfenomenet Albert Lee.

Man skulle då kanske tro att Another Ticket drunknar i fläskiga Procol Harum-keyboards, men så är det inte alls. Gary gör ett bra jobb och håller sig på sin kant. Det känns stabilt, tryggt, säkert...

Nr: 2023/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar