The Musical Box: Aalon Butlers Cream City

lördag 24 november 2018

Aalon Butlers Cream City

AALON BUTLER – CREAM CITY – 1977

När jag spelade en platta med Prince kom jag på att jag en gång haft den här lilla pärlan i hyllan. Det var länge sen jag lyssnade på den. Den kom in i samlingen som ett fynd från en tiokronorsmarknad på det som förr hette Eurostop i Jönköping.
Då tog det tog inte lång stund att konstatera att Cream City är riktigt bra platta. Aalon Butler opererar i samma område som den gode Prince, Sly & the Family Stone och Rick James. Smart soulfunk med fräcka rytmer, coola melodier och läckra arrangemang.

Egentligen är det märkligt att den här plattan inte blev större. Tydligen blev titellåten Cream City en ganska lokal radiohit i Los Angeles. Resten av låtarna glömdes bort.

Här i Sverige kan jag aldrig påminna mig om att jag hört Cream City nån annanstans än på min egen skivspelare. Det här är tydligen den enda platta Aalon Butler någonsin gjorde.

Jag har inte en aning om var han tog vägen sen. Men efter att ha lirat Cream City ett antal gånger nu igen tycker jag det är synd att det inte blev mer.

Låten Cream City är naturligtvis klockren, skön soulfunk levererad med ett stort flin. Fräcka Rock and Roll Gangster är inte heller dum, för att inte tala svettiga, heta, hårdrockiga Midnight Man. Och funkiga, fräcka, omskakande Lonely Princess.

Nr: tyvärr borttagen ur samlingen pga platsbristJag har skrivit om skivan för länge sen, men tycker att den förtjänar en chans till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar