The Musical Box: Another Brick In The Wall

söndag 10 oktober 2010

Another Brick In The Wall

PINK FLOYD - ANOTHER BRICK IN THE WALL - 1979


Att hitta en singel med Pink Floyds Another Brick In The Wall på en bagageloppis var knappast något jag räknat med. Men där stod den, bland Emil i Lönneberga-skivor, Schytts och en synnerligen välanvänd Ville, Valle & Viktor (det där barnprogrammet på tv från nån gång i början av 70-talet).

Tio spänn gav jag för den. Jag har The Wall, men den pengen var den lilla 45-varvs nostalgitrippen värd. Another Brick In The Wall är en av de där Pink Floyd-låtarna som satt sig kvar och det räcker med introt för att man ska gå igång. Konstigt att det räcker med ett helikopterljud för det, men så är det.

”We Don´t Need No Education”, för så trodde en del att låten hette när den var ny, var vintern 1979 också en mindre discohit. Den spelades både på Banana Disco och Gunghästen och gick hem på dansgolvet med Roger Waters lite funkiga bas och det där supervassa solot av David Gilmour.

Det var något annat än den där enformiga discosmörjan discjockey-snubbarna annars var lite väl förtjusta i och mer än gärna terroriserade folk med.

På The Wall finns Another Brick In The Wall i tre delar. Part 2 var den som blev innelåten nummer ett. Part 1 är rätt så flippad och trean tämligen anonym.

Nr: 36/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar