The Musical Box: Pubrock från Australien

måndag 18 oktober 2010

Pubrock från Australien

Hit and Run var en ganska fånig poplåt av Jo Jo Zep & the Falcons. En tramsig reggaepopdänga, så givetvis blev det en radiohit hemma i Australien. Låten gjorde också att skivbolag i Europa och USA fick upp ögonen för bandet och LP:n Screaming Target.

Jo Jo Zep & the Falcons var egentligen ett hederligt rhythm´n´blues-band och hade lirat i flera år på pubar och klubbar i och i närheten av Melbourne. Screaming Targets blev gruppens chans att visa upp sig utomlands. De fick nu turnera i både USA och Europa.

Något större sensation blev de däremot inte i Jönköping. Jag har för mig att jag köpte Screaming Targets för en femma eller tia på Tempos årliga rea. Jag gjorde det nog bara för att jag gillade namnet. Om jag någon gång skulle startat ett rockband skulle det fått heta något i den stilen, Jo Jo Zep. Överstyvt!

Screaming Targets är betydligt bättre än Hit and Run. Det är ganska typisk australisk 80-talsrock, tufft rockkomp, spretiga gitarrer och kul texter. Jag skulle nog vilja kalla det pubrock och jämför gärna med lirare som Mickey Jupp och Dave Edmunds. Men inte lika bra. Min favorit på den här skivan är låten Shape I´m In, reggae det också, men inte lika fånig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar