The Musical Box: Ett annat Mountain på 80-talet

onsdag 8 april 2020

Ett annat Mountain på 80-talet

MOUNTAIN – GO FOR YOUR LIFE – 1985

Mountain är ett legendariskt amerikanskt hårdrockband vars rötter går att spåra till storheter som Blind Faith och Cream.
Bandet bevisade sin storhet redan under det tidiga 70-talet med album som Nantucket Sleighride och inte minst legendariska Climbing. Jag är dessutom barnsligt förtjust i Leslie Wests raspiga gitarrspel.

Mountain 1970 och Mountain 1985 ligger dock väldigt långt från varandra, även om både Leslie West och Corky Laing fortfarande var med i bandet och Wests gitarr blixtrade på 80-talet också.

Visst var det kul med ny mountainplatta i mitten på 80-talet. Det var en sensationen där själva uppenbarelsen av albumet egentligen räckte för att skapa nya myter.

Men Go For Your Life blev på något sätt ändå en besvikelse. Kanske för att Mountains musik hörde till en annan och mer förlåtande tid. Kanske för att bandet, verkade det som i alla fall, tvingats in i 80-talets hårt styrda och bombastiska rocksound.

Något som jag inte tycker alls passar Mountains bluesbaserade hårda riffrock. Kanske för att det eventuellt saknades inspiration att göra de där riktigt stora låtarna.
Mitt problem med Go For Your Life är att skivan, är just de tre frågeställningarna. I mina öron är det ett anonymt album som låter ungefär som så många andra från samma tid. Jag hittar inte känslan, saknar musikens själ. Det blir i längden tråkigt att lyssna. Sorry.

Nr: 1554/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar