The Musical Box: No Fun och Mr Jackie D

fredag 10 april 2020

No Fun och Mr Jackie D

NO FUN – USUAL DAY – 1997

No Fun hade replokal i källaren under Stadsgården på Råslätt. Det var hårda killar med skinnjackor och långt svart hår. Bandet hann bara med att spela in en enda demo-cd med tre låtar. Men den blev ruskigt bra, det påstår jag fortfarande efter över 20 år.
Så skrev jag om den CD:n i Folkbladet Jönköping:
No Fun säger själva att de spelar ”partyrock” inspirerade av punk, grunge och heavy-metal. Och låtarna går i ett högt tempo med vassa gitarrer och tung bas. Passar säkert jättebra på fest och garanterat i bilhögtalarna (risk för att du kör av vägen när de drar igång ”Mr Jackie D”.) Tyvärr har gruppen fört en tynande tillvaro under hösten och vi har inte hört så mycket från dem. De har heller inte gjort någon live-spelning på länge. Vilket är synd, för det här är en bra platta med bra låtar som borde kunna ha en framtid. Betyg:4

No Fun hade en kort historia. Men tre av medlemmarna; Christian Wahlström, Mire Stevkov och Christian Dabetik dök något år senare upp i jönköpingsbandet World Full Of X, spelade in ett par lyckade demoplattor som till och med blev uppmärksammade i P3 Demo.

Men No Fun ska vi alltid komma ihåg, för sångaren Jimi Basics fräcka röst, för bandets svettiga rockdriv och för Mr Jackie D, en låt som kunde blivit en hit på riktigt.

Nr: onumrerad/ingår i demosamlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar