The Musical Box: Oväntat av Men At Work

tisdag 7 april 2020

Oväntat av Men At Work

MEN AT WORK – CARGO – 1983

En och annan kommer säkert ihåg 80-talshits som Down Under och Who Can It be Now. Det var australiska Men At Work som stod för dem och låtarna fanns på LP:n Business As Usual. Där tror nog många att historien slutar. Men inte riktigt.
Det finns säkert dem som menar att Men At Work var en one-hit-wonder. Låten Down Under var ju en superhit på sin tid och sen försvann bandet. Det ligger säkert en hel del i det. Men Men At Work gjorde åtminstone ett album till som åtminstone jag tycker är värt att ha i samlingen, Cargo från 1983.

Jo, jag vet. Det är en sån där platta som till och med nu flör tiden kan dyka upp för en tia i diverse loppisbackar. Men den är betydligt mer intressant än så. På sin tid var det en värdig uppföljare till Down Under och albumet Business As Usual.

Det var till och med så, påstår jag, att Men At Work blev mer experimentella på den här plattan än på skivan de slog igenom med. Jag tycker det är ganska spännande och oväntat. Utveckling kan man väl kalla det.

Kanske är det till och med så att jag med den här skivan i ryggen vågar mig på att jämföra Men At Work med Police och Sting. Dels ligger soundet ibland ganska nära, dels ger vissa av låtarna lite samma känsla som Reggatta del Blanc och Zenyatta Mondatta, utan att man för den skull kan påstå att någon har kopierat eller ens sneglat på någon annan.
Cargo är inte alls lika välkänd som Business As Usual. Det är i manstreampopens värld förståeligt varför. Men skivan innehåller ett spår som nog ett och annan popsnöre minns; Overkill. Det är dessutom ett album som känns ganska mycket ner varierat än sin föregångare. Och sånt gillar jag.

Nr: 1530/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar