The Musical Box: Madam X – En one-hit-wonder

lördag 11 april 2020

Madam X – En one-hit-wonder

MADAM X – WE RESERVE THE RIGHT – 1984

Kunde inte låta bli den här. Den här LP:n får symbolisera hur långt det hade gått i mitten av 80-talet. Ja, jag tycker det hade spårat ur, det var mer smink och läder än rock. Det var mycket som lät precis likadant.
Madam X var ett amerikanskt glamrockband som hade en kort glansperiod i mitten av 80-talet. De som kan 80-talsglam kommer förmodligen ihåg deras hitlåt High In Highschool, som var kul då men nu för tiden nog mer ska betraktas som en one-hit-wonder. Övriga låtar på skivan är väl okej hård glamrock, men ganska allmänt hållen sådan.
Nej, så det får bli bandets utstyrsel och att det faktiskt var med två tjejer i bandet, som var ovanligt på den tiden, The Runaways var ett grymt undantag. De var dessutom systrar, Maxine lirade gitarr och Roxy lirade trummor.

Jag måste så klart också nämna att Sebastian Bach, senare Skid Row och ett antal soloplattor och framgångsrik skådespelarkarriär, i Madam X gjorde sina första mer offentliga insatser som supergitarrist.

Madam X spelade in ytterligare ett album, Come On Come On 1985, innan gruppen splittrades. Det ryktades om en återförening för några år sedan och att en ny skiva skulle spelas in. Hur det gick med det projektet vet jag inte.

Nr: 1577/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar