The Musical Box: Träffsäkert av The Garon Presleys

måndag 6 april 2020

Träffsäkert av The Garon Presleys

THE GARON PRESLEYS – THE GARON PRESLEYS – 2014

Vi tar den lite makabra delen först. Att ge sitt band namnet Garon Presleys kan tyckas vara en morbid idé. Folk som kan rockhistorien vet naturligtvis att Elvis Presley var tvilling, men att hans bror, Garon, dog vid födseln.
Men å andra sidan är det ju ett namn man hajar till när man hör. Och då har man ju lyckats. Nu lämnar vi denna bifråga för själva huvudämnet, bandet The Garon Presleys, som har sina rötter i Jönköping, bland annat Knivderby och Phoenix Harmony samt Skillingaryd stolthet, insomnade Stalker (som var en favorit på den tiden).

Skivan är inspelad i Stockholm under en period de alla bodde i i huvudstaden. Inspelningsbas var Ivan Ljungdahl, numera stockholmare på riktigt, men ursprungligen jönköpingsbo och på den tiden raspig sångare i Phoenix Harmony. Och för er som fortfarande minns 90-talet, sångare och gitarrist i punkbandet Carpe Diem.

Det är en riktigt kul platta. Och överraskningar i rockvärlden är något av det bästa jag vet. När det dyker upp plattor eller band man inte hade en aning om existerade och som man upptäcker är skitkul att lyssna på.

Garon Presleys CD har ungefär sex år på nacken nu. Men deras musikinfluenser går tillbaka till 70-talet och kanske lite till (tack och lov har musiken inte något med Elvis att göra). Det är nog därför The Garon Presleys så träffsäkert lyckas slå in en kil hos mig som gör att jag trivs så bra när jag lyssnar på skivan.

Man känner ju igen sig, och ändå är det helt nytt. Det känns dock lite tråkigt att jag så fullständigt missade den här skivan när den var ny. Men det får jag ju ta igen nu i stället.
Garon Presleys fick också en hel del positiv kritik när skivan var ny. Så här skrev till exempel Zero Magazine: "'Keys to the underworld' är till exempel en skitbra låt som lika gärna hade kunnat skrivits 1971 som nu, och avslutande'”From here to eternity' låter som en klassiker. The Garon Presleys är tveklöst ett band med framtiden för sig."

Nr: 319/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar