The Musical Box: Blå pop från Skottland

fredag 6 maj 2011

Blå pop från Skottland

När det gäller Blue måste man börja i rätt ända. Detta skotska 70-talsband blev nämligen inte bättre med åren, tvärtom. Men gruppens första platta från 1973, som passade nog fått namnet...Blue, är faktiskt rätt hyfsad.
Den är inte helt lätt att få tag på nu för tiden, trots att dessa sockersöta popgossar hajpades rätt rejält när det begav sig. Det är väl en och annan som slängt plattan, kan jag tänka mig.

Jag har den kvar, så klart. För av någon outgrundlig anledning gillade jag på den tiden det här bandet och deras ganska svala pop.

Det är ingen risk för blodstörtning eller nackhårsresande när man lyssnar på skivan. Men den kan vara ganska trevlig att lyssna på - det var ett bra ord - trevlig är precis vad den är, men inte särskilt mycket mer. Bra bakgrundsmusik, som inte stör det allra minsta.

För att inte vara för elak måste jag ändå säga att det finns flera bra låtar på skivan. Red Light Song blev väl lite berömd på sin tid, liksom calypsoinspirerade Skye Banana Boat Song. De låtarna var väldigt trevliga, nämligen.

2 kommentarer:

  1. Detta är en platta jag hittade för 5:- hos Öst Hjälpens Secund Hand för en tid sedan, lyssnade på den först häromdagen,tycker att bandet brottas med att å ena sidan få en hit (den mjuka poplåtarna) å andra sidan lyser det ibland igenom de lite tyngre bluesiare partier som är riktigt bra.

    SvaraRadera
  2. De känns lite för klena. Tycker inte det händer så mycket om man säger så.
    Fem spänn, det får du nog räkna som ett litet klipp!

    SvaraRadera