The Musical Box: Nick Lowe är bäst

torsdag 19 maj 2011

Nick Lowe är bäst

Nick Lowe kan vara rätt påfrestande. För han kan bli lite tjatig. Det händer liksom inte så mycket på hans skivor. Ibland låter hans plattor precis som den innan...och den som kom efter.
The Rose of England är en av dem. Den skivan kom 1985. Och skillnaden mellan den och föregångaren - Nick Lowe and His Cowboy Outfit - är inte stor. Visst är det kul med Nick Lowes ”alltid-med-glimten-i-ögat-pubrock”. Men det kan bli lite för mycket.

Men eftersom Nick Lowe hör till mina husgudar är han naturligtvis förlåten. Nick Lowe gör som alltid bra rock and roll, det går inte att komma ifrån.

I Knew the Bride, en gammal Dave Edmunds-låt* gör han förbannat bra. Och det trots att Huey Lewis and the News** är med och kompar (men bara på den låten...tack och lov). Sen går det ju alltid att diskutera om Nick eller Dave gör den bäst...

Indoor Fireworks gillar jag också. Kanske bara för att den är så annorlunda mot den andra låtarna .Det är ingen rocker, utan en ganska cool liten halvballad. Fan, den är bra (och nu spelar jag den igen).

(Hope to God) I´m Right är också en sån där liten låt man blir glad av. Och gärna spelar igen...flera gånger. Fan, den är ju skitkul!
Och den där Darlin´ Angel Eyes, den är ju lysande!

Sa jag att Nick Lowe kunde vara påfrestande?
Det är bara lögn. Han är bäst!

The Rose of England är en bra platta. Har jag sagt nåt annat, kan du glömma det. Det är inte sant!

* Från Get It, 1977
** Mitt förhållande till den där Lewis är inte det bästa – Läs här

Mer om Nick Lowe:
Otäckt rosa Lowe (Pinker and Prouder Than Previous)
Tuff brittisk pop (Jesus of Cool)
En glödhet Lowe (Party of One)
Low och Bowi (Bowi - EP)

2 kommentarer:

  1. Jag tror att du som gillar Nick Lowe kommer att uppskatta denna blogg http://www.hakanpettersson.se/blogg.php i morgon söndag då en diskografi över Nicks verk genom åren publiceras.

    Med vänliga hälsningar

    Lasse Kärrbäck

    SvaraRadera