The Musical Box: Huey Lewis åker ut

torsdag 2 december 2010

Huey Lewis åker ut

Huey Lewis and the News var ett av de mest populära amerikanska banden i mitten av 80-talet.
Har jag sagt att 80-talet var uselt?
I så fall är det beviset.

Ibland dyker det upp såna där plattor i samlingen som jag glömt att jag hade. För ett par dagar sedan poppade Huey Lewis skiva Sports upp från ingenstans.

Jag visste inte att jag hade den.
Och jag har definitivt inte saknat den!

För Huey Lewis and the News är inget annat än fruktansvärt tråkig amerikansk mainstream-pop. Det är nästan märkligt att ett band som kommer från San Francisco är så präktigt och snuskigt tillrättalagt att man måste hålla emot kräkreflexen.

Vid en närmare undersökning visade det sig att jag har TRE av Huey Lewis skivor. Jag är förvånad att jag inte hade bättre koll. Men samtidigt är jag inte förvånad över att inte ha kommit ihåg dem. För vad ska man möjligtvis ha lagt på minnet?

I vilket fall som helst. Så kan jag inte ha det.
Från och med nu ligger de ute på min försäljningslista. De här skivorna är det.

Sports
Lewis första ”stora” skiva och hans genombrott. This Is It är en hyfsad, men tramsig rockballad eller vad man vill kalla det. Tänk att slå igenom med en så här menlös och kladdig skiva...Men å andra sidan kom den 1983 och då fick till och med Duran Duran låtar på topplistan.

Fore
Stuck With You var troligen orsaken till att jag köpte det här missfostret. Den låten blev en hit 1986, vilket säger en hel del. Det året är enligt min tideräkning alla tiders sämsta rockår.
Fore går precis i de spåren, en ohyggligt träig skiva.
Small World
Det stora problemet med Huey Lewis är att det inte går att skilja låtarna och skivorna. Det går i samma tempo hela tiden och fan vet om det inte är samma tonart i varenda låt. Small World från 1988 är ett solklart fall av hissmusik. Nån bra låt då? Nä men för helvete!

1 kommentar:

  1. Du ska nog inte börja jobba som skivförsäljare...he, he...

    SvaraRadera