The Musical Box: Några favoriter 25

lördag 14 maj 2011

Några favoriter 25

De här låtarna rullar just nu för fullt här hemma. Jack Green-skivorna åker av någon anledning alltid fram när det går mot sommaren. Jefferson Airplane är ju alltid lysande och sen är det aldrig fel med lite southern rock.

White Rabbit – Jefferson Airplane
En så självklar låt att den borde varit med mycket tidigare. Men att spara en och annan godbit är inte fel heller. Det här är låten som på något sätt blivit signaturmelodin för hela den psykedeliska rocken som växte fram I San Francsisco I slutet av 60-talet. En närmast suggestiv melodi där texten tolkats på lika många sätt som bibeln.

Still in Saigon – Charlie Daniels
Charlie Daniels brukar allt som oftast hamna i countryfacket. För min del placerar jag honom hellre bland storheter som Allman Brothers och Lynyrd Skynyrd. Still in Saigon är en skön gammal sydstatsrocker. Charlie Daniels är en cool lirare.
Liar – Jack Green
Det var väldigt länge sen det skrevs nåt om Jack Green här, nu är det dags igen. Liar är en av de bästa låtarna på superplattan Mystique från 1983. Börjar lite försiktigt, men sen brakar det löst. Jack Green öser på och hämtar inspiration både från glamrock, hårdrock och punk. Liar är en av det tidiga 80-talets bästa nya vågen-låtar. Det står jag för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar