The Musical Box: Den som vill kan sluta läsa här...

torsdag 9 februari 2012

Den som vill kan sluta läsa här...

De som känner mig väl har fasat för det här inlägget. Många har hotat med att sluta läsa bloggen om jag gör det. Jag har å andra sidan hotat med att skriva om ALLA skivor med Shu Bi Dua om nån protesterar.
Shu Bi Dua är en av mina hemliga små böjelser. Dessa danska ”rockhjältar” ses inte med lika blida ögon av alla. Men jag har NÄSTAN ALLA deras skivor.

Och Shu Bi Dua har gjort många. För enkelhetens skull har nästan inga av dem namn, de är bara numrerade. Själv tappade jag räkningen ungefär vid 17...

Men den här var den första jag fick tag på - Shu Bi Dua 6 - en ganska vanlig platta i diverse svenska reabackar...och en hel del säljare försöker också bli av med på Tradera...

Men i Danmark är de tydligen rätt populära. Fortfarande.
Nr 6 är nämligen en ganska gammal LP, den kom 1979.

För att gilla Shu Bia Duas låtar måste man nog ha en stor portion galghumor och kunna garva åt de där svensktoppsackorden (danska?) .

En jag känner vill karaktärisera dem som en blandning mellan Elvis Costellos bitska humor och Vikingarna...
Det kan jag väl inte hålla med om hela vägen, men lite rätt är det allt.
Låtarna på Shu Bi Dua 6 är väl egentligen bara ganska trevlig dansbandspop. Men texterna är roliga, fulla av humor och ironi. Bäst är så klart Shu Bi Duas egen Bee Gees-parodi, Bröderne Gebis, där de både sjunger i falsett och retar upp en hel discogeneration.

Karl-Oscar, som handlar om Vilhelm Mobergs berömda utvandrarpar, är också sanslöst rolig.
Sen kan Shu Bi Dua göra rätt bra pop också, Rom & Cola är inte alls dum.

Nr: 553/2000

2 kommentarer:

  1. Hahaha... du lyckas verkligen leta fram oväntade grejor att skriva om! Men det är kul att du erkänner dina "hemliga böjelser". Och det är väl inget fel i att gilla dansk gladpop med humoristiska texter.

    SvaraRadera