The Musical Box: Ett bedrägligt opålitligt fall

tisdag 14 februari 2012

Ett bedrägligt opålitligt fall

Three Dog Nights album Cyan från 1973 är något för en kunnig vinyldoktor. Patienten är sjuk och återhämtar sig inte trots upprepade genomspelningar.Cyan är ett bedrägligt, opålitligt, kroniskt fall.
Opålitligt eftersom Three Dog Night i början av 70-talet kanske gjorde sig mest känt för att göra rätt hyfsade covers på andras låtar. Och så tog de hjälp av skivbolaget Dunhills båda häxmästare P.F Sloan och Steve Barri och lyckades faktiskt få ihop en och annan bra grej.

Three Dog Night höll dock till i genren soul-pop-för-amerikanska-radiolyssnare-som-inte-brydde-sig-ett-skit, så något större eko i den stora världen gjorde väl gruppen aldrig.
Cyan är en av Three Dog Nights senare album. En bedräglig skiva eftersom det finns ett par bra låtar här. Skivan går alltså att spela. Gospelinfluerade Shambala är dock den enda som tål att nämnas på denna blogg.

Men Three Dog Night var vid den här tiden kroniskt insnöade på sin hopplösa middle-of-the-road-pop, så behållningen är liten. Förmodligen är det här en skiva som enbart fansen lär ha nån större intresse av.
Min orsak att äga den här plattan hänger enbart på att den har en dunhill-etikett...*

Nr: 1799/2000

Den nedre bilden är hämtad från skivomslaget.

* Av någon anledning samlar jag på album från Dunhill Records.

2 kommentarer:

  1. Tyvärr är väl det så att "amerikanska-radiolyssnare-som-inte-brydde-sig-ett-skit" är den stora vida världen i musiksammanhang.

    SvaraRadera
  2. Jag försökte vara lite ironisk där, men så är det nog...

    SvaraRadera