The Musical Box: Mellan Lapp-Lisa och Rod Stewart

lördag 28 april 2012

Mellan Lapp-Lisa och Rod Stewart

TAGES – GOOD OLD TAGES - 1969

Den här bedagade skönheten dök helt oväntat upp när jag letade LP-skivor på en loppis. Good Old Tages från 1969 stod inklämd mellan Lapp-Lisa och Bodywishes med Rod Stewart...vilket kanske låter som ett påhitt, men så var det.
Tages var ett av de allra första svenska popbanden på 60-talet och frågar du nån som var med på den tiden dyker nog Miss MacBaren upp.

Nu ska jag inte försöka slå nån på fingrarna med kunskaper jag inte har. Skivor med Tages var när jag växte upp på 70-talet helt hopplöst ute. Man tyckte de var lite töntiga helt enkelt.

Men det tyckte vi om Beatles och Hollies också, så ta inte illa upp, alla gamla fans. Det bara var så.

Hur som helst är Good Old Tages en samlingsplatta med låtar från Tages två sista år, 1967 och 1968. Göteborgarna hade nämligen massor av låtar på Tio i topp de där åren.

En del påstår att det var då Tages var som mest inne på det där med psykedelisk pop. Och det kan nog stämma, även om det kanske är lite mer snygg 60-talspop, svensktopp och (faktiskt) lite folkmusik över låtarna på skivan.

Men nog kan man ana lite Hollies Butterfly-LP och Sgt Pepper över musiken. Inte minst låten Fantasy Island, som är väldigt psykedelisk.

Hur som helst är det kul lyssning. Och lika roligt att få räkna in skivan i samlingen. Särskilt eftersom den är i väldigt bra skick, inte en repa, inte ett knaster.

Good Old Tages lär dessutom vara rätt svår att få tag på. Det gör ju inte saken sämre.

Nr: 1434/2000

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar