The Musical Box: (för) Mycket läder och (för) mycket hår

söndag 13 september 2015

(för) Mycket läder och (för) mycket hår

ROMANTICS – IN HEAT – 1983

Mycket hår och mycket läder. Jodå, Romantics hade hajat grejen. Man kan däremot knappast påstå att In Heat är gruppens bästa album. Men det var den LP som gjorde dem stora, inte minst på grund av låten Talking In Your Sleep.
Men jag kommer resten av mitt liv hävda att Romantics var som allra bäst på sin debutplatta – som bara heter The Romantics och var en lysande powerpop-LP.

In Heat är gruppens tredje, till vilken de tog sig via ett tämligen misslyckat försök att bli tuffare och lira hårdare rock på andra plattan.

Det var ett smart drag att gå tillbaka till den lite rakare amerikanska powerpopen. Talking In Your Sleep var ett tag en ganska efterhängsen popdänga, och man kan fortfarande hitta singlar i secondhandaffärernas backar, så den måste ha sålt rätt ordentligt.

Och är det nån Romanticslåt som finns med på samlingsplattor med 80-talspop, då är det den. Resten av LP:n är inte lika upphetsande, trots allt hår och läderjackorna (och läderbrallorna som på 80-talet inte ”andades” lika friktionsfritt som dagens läderbyxor, så ni kan ju tänka er hur de här pojkarna luktade efter en spelning...och så blandar vi det med den fräna doften av hårspray...

Nä, Romantics var som bäst på sin första platta. Lika mycket läder, och mycket hår, men roligare.

Nr: 1612/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar