The Musical Box: Costellos svåra 91:a

onsdag 17 april 2019

Costellos svåra 91:a

ELVIS COSTELLO – MIGHTY LIKE A ROSE – 1991

Elvis Costellos album Might Like A Rose är en 91:a. Alltså ett album som först släpptes på cd och därefter på vinyl. Det är inte alltid så, men LP-skivor från det årtalet kan därför ibland vara svåra att få tag på, beroende på hur många vinylskivor som trycktes upp.
Jag tror inte Mighty Like A Rose hör till de allra svåraste, men den var dyr att köpa 1991. Jag var en av dem som härdade ut och höll mig till vinylskivor. Men det blev dyrare och dyrare att få tag i dem. Jag var så klart envis och tvingade Ole på Skivor & Band att beställa hem vinylplattan, tre gånger så dyr som cd:n...

Av den anledningen känner jag mig nästan tvingad att säga att Mighty Like A Rose är en bra platta. Det är trots allt Elvis Costellos trettonde studioalbum. Men det kan jag inte.

Den är inte bara svår att få tag på. Den är svår att lyssna på också. Trots att det finns flera bra och klassiska Costellolåtar här. So Like Candy inte minst, den skrev han ihop med Paul McCartney.

The Other Side Of Summer, en Beach Boys-parodi är också rätt kul. Det tog mig ett bra tag innan jag kom på varför. Så här är det nog. Mighty Like A Rose är rörig. Det går inte att få något grepp på den. Det händer så galet mycket i varenda låt att det är svårt att hänga med.

Överproducerad är ett annat ord man skulle kunna använda. Det är möjligt att Might Like A Rose egentligen är bra. Men jag har inte orkat engagera mig och lyssna så många gånger som kanske krävs för att hitta det där lilla extra. Den är lite för jobbig.

Nr: borttagen ur samlingen

Jag har skrivit om skivan tidigare. Nu en något omredigerad text.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar