The Musical Box: Made in Italy, made in New York

tisdag 2 april 2019

Made in Italy, made in New York

LOREDANA BERTÈ – MADE IN ITALY – 1981

Loredana Bertè var inte bara gift med Björn Borg, hon var och är en av Italiens mest framgångsrika och välkända sångerskor. Hon har spelat in en lång rad album i många olika stilar. I början av 80-talet var hon inne på funk. Det var så den här skivan hamnade i min samling.
Made In Italy spelade Loredana Berté in i New York tillsammans med funkgruppen Platinum Hook. Albumet är också omtalat för att hon arbetade tillsammans med Andy Warhol, som hon träffade under sin tid i New York.

Det utmynnade i att Warhol själv hjälpte till med ideér vid inspelning av videon tiull hitlåten Movie. Foto till omslagsbilden togs av Christopher Makos, som hörde till Warhols närmaste medarbetare.
Jag har jättedålig koll på Loredana bertès skivutgvning, men ska man ha nån av henns skivor i samlingen gissar jag att Made In Italy kan vara ett bra val. Dock anses skivan hon släppte året efter, 1982 års Traslocando, allmänt vara hennes främsta. Det är dock ingen funkplatta.

Made In Italy är en sjysst mix av funk, italiensk disco, lite jazzigt och möjligtvis schlager. Movie är inte mitt favoritspår, den känns lite för vanlig, en schlagerlåt.

Jag tycker bättre om lite fåniga Amica Notte och b-sidan La Goccia, som är funkigt tuffa spår. Loredana Bertè var gift med Björn Borg i bara fyra år, 1989 till 1993.

Nr: 1489/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar