The Musical Box: Inte särskilt vågat av Queensryche

söndag 7 april 2019

Inte särskilt vågat av Queensryche

QUEENSRYCHE – HEAR IN THE NOW FRONTIER – 1997

Det är inte lätt att följa Queensryche, särskilt inte om man som jag bara gjort sporadiska nedslaget i deras skivproduktion. Hear In The Now Frontier anses dock av dem som kan bandet bättre än mig vara ett svagt album.
Albumet är en uppföljare till hyllade föregångaren Promised Land, men blev en besvikelse för fansen. Jag har dock inte mycket att jämföra med, har sedan tidigare bara erfarenhet av Empire, som jag tyckte var ett helt okej album.
Trots vetskapen att Queensryche förändrade sitt sound till nästan varje nytt album blev jag ändå lite nyfiken när jag hittade Hear In The Now Frontier i en begagnatlåda.

Att jag blev lika imponerad av detta album som av Empire kan jag inte säga. Jag gillar dock soundet och arrangemangen, åtminstone till en början.

Däremot kan jag väl tycka att skivan i längden blir lite tjatig, det är mycket av ungefär samma och det är aldrig något positivt när det gäller progressiv rock. På grund av det kan jag inte heller påstå att jag hittat några särskilt intressanta låtar.

Det samlade intrycket blir ”ganska trevligt” men inte särskilt uppseendeväckande, lite ojämnt. Jag tvekar också att kalla musiken progressiv metal, tycker inte Queensryche känns särskilt vågade här.

Nr: 223/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar