The Musical Box: Little Feats southern rock

lördag 27 april 2019

Little Feats southern rock

LITTLE FEAT - FEAT´S DON´T FAIL ME NOW - 1974

Feat´s Don´t Fail Me Now är ingenting annat än en ruskigt bra rockplatta. Det är en av Little Feats allra bästa. Här finns låtar som Rock And Roll Doctor, Oh Atlanta och alldeles lysande Spanish Moon.
Little Feat hade när den här skivan gjordes snöat in ordentligt på det här med southern rock, och de det till fulländning. Att de dessutom lyckas behålla sitt eget spretiga och oberäknerliga sound gör den här skivan till en av de stora.

Men inte alltid, det är en skiva som kommer och går. Ibland är den hur rolig som helst att lyssna på. Andra gånger har jag svårt att orka med Lowell George. Men så är det väl med det mesta man har i skivsamlingen. När det här skrivs hör den dock till de bästa jag har...
Jag vet att alla inte blir överlyckliga när de får höra Little Feat. För deras låtar är ibland lite knepiga och otillgängliga. Men just den här smarta blandningen av southern rock - som fullkomligt osar gumbo - lätt och luftig västkustrock, country och givetvis jazzfusion är svår att stå emot.

Rock And Roll Doctor är väl nästan en klassiker på en del håll. Oh Atlanta en sån där låt som jag inte kan låta bli att gilla. Om nån låt kan kallas en Little Feat-klassiker så är det väl den.

Nä, Feat´s Don´t Fail Me Now är riktigt bra. Inte ens att ”fötterna” som sista låt kör en medley på två gamla låtar från Sailin´ Shoes gör saken sämre, Cold Cold Cold och TripeFace Boogie. Det är en fräck medley!

Nr: 1468/2222

Jag har lagt ut ungefär den här texten en gång tidigare. Men så sålde jag plattan, vet inte varför, ångrade mig givetvis, och har nu köpt tillbaka den. Därför tycker jag mig nu kunna lägga ut texten igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar