The Musical Box: Zimmermen i den australiska skolan

måndag 7 oktober 2019

Zimmermen i den australiska skolan

ZIMMERMEN – WAY TOO CASUAL - 1989

Man skulle kunna tänka sig att ett band med namnet The Zimmermen lirar dylancovers. Det är helt riktigt, det finns ett amerikanskt tributeband med detta namn som gör precis så. Men australiska Zimmermen är något helt annat. Här finns inte minsta antydan om att Mr Bob skulle vara någon slags hjälte för dem. De lirar rock i den klassiska australiska skolan.
Zimmermens LP Way Too Casual hamnade i min skivsamling av en enda anledning. Det är en importskiva från Australien från Mushroom Records. Zimmermen är alltså inte ett av alla de band som dammsugits upp av europeiska eller amerikanska skivbolag och sen lanserats på norra halvklotet. Det är en ganska svår skiva att få tag på. Vad jag vet är det fortfarande bara Mushroom som gett ut den, men den lär finnas på CD.
Jag har inte en aning om varför skivan aldrig hamnade i Europa. Zimmermen är ett bra rockgäng med bra driv i låtarna. Powerpop eller new wave med en något sarkastisk glimt i ögat. Det vete tusan om man inte kan ana en och annan countryinfluens också, men det gräver jag inte djupare i.

Trots att skivan är från 1989 är den nästan helt obefläckad av synthar och andra effekter som var så inne på den tiden. Med andra ord är det en trevlig rockplatta att ha i samlingen.

Zimmermen lär inte finnas länge. Vad jag vet är Way Too Casual bandets andra och sista album, den första heter Rivers Of Corn och gavs ut 1986. Zimmermen blev kända för den australiska publiken året innan med sin singel Don´t Go To Sydney.

Nr: 1518/2222

Texten har publicerats tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar