The Musical Box: City Boys sell out

måndag 10 oktober 2011

City Boys sell out

Book Early var skivan som gjorde City Boy stora...i Sverige åtminstone. Det är också gruppens Sell-Out, om nu ett band som aldrig sålt några skivor kan göra det.
City Boy var egentligen ett hyfsat rockband, med en dragningen åt storslagen pudelhårdrock. Det var en anledning till att de aldrig lyckades. City Boy var splittrat mellan vanlig 70-talspop och artrock. Och resultatet blev aldrig så där jättebra.

Varför birminghambandet gav sig på att göra mer lättillgänglig pop, som på Book Early, vet jag inte. Men jag kan inte påstå att det här är en skiva jag gillar, snarare tvärtom. Den är förbannat jobbig.

Book Early är för mig bara skrikig sång, lättköpta och faktiskt ganska svaga melodier. Att den sedan kom 1978, ett i övrigt bra rockår, gjorde inte saken bättre.

City Boys stora hit, 5-7-0-5, finns på den här skivan. Det är väl en ganska trevlig poplåt...om än lite småtråkig. Men sen är det tunt med bra låtar.

Som jag ser det, är det här en av City Boys sämsta plattor (men inte så illa som den olycksaliga avslutningen med It´s Personal). Men å andra sidan var det den här skivan som gjorde bandet känt...

7 kommentarer:

  1. Det har inte gått att kommentera som "anonym" under den senaste veckan. Har du ändrat några inställningar för din blogg?

    SvaraRadera
  2. Jaha, nu verkade det som om det funkade... Då provar jag att skicka en kommentar till. Har förresten skrivit till dig på ditt Facebook-konto.

    SvaraRadera
  3. Det var märkligt det där med kommentarerna. Tyckte väl att det varit ovanligt "tyst" de senaste dagarna. Jag har inte gjort några ändringar i inställningarna.
    Tydligen är det på fler bloggar det varit på samma sätt också senaste dagarna.
    Men nu verkar det ju funka. Så ös på!

    SvaraRadera
  4. Ja vad skall man säga om denna skiva....jag gillade den väldigt mycket när den kom, deras sämsta platta (It´s Personal ej medräknad då jag ej hört den) Njaa, tycker nog de höll en ganska jämn nivå men visst det är något "light" över det, jo förresten de andra förutom "Heads are rolling"
    (tror jag den heter) är bättre men det är hårfint.
    Har för mig att de var förband till Thin Lizzy på konserthuset i Gbg på 70-talet.

    SvaraRadera
  5. Jag gillade deras första plattor, så jag blev allt lite besviken när den här kom. Även om jag gillade 5705...till en början...
    Heads are rolling är helt klart roligare. Men det beror på vad man är ute efter.
    Book Early är väl City Boys mest publikanpassade, och det funkade ju rätt bra då, i slutet av 70-talet.

    SvaraRadera
  6. Låten "Cigarettes" kan jag tycka hålla samma klass som låtarna som finns på "The Day the Earth Caught Fire" i alla fall.

    //Bosse

    SvaraRadera
  7. Var tvungen att lyssna på Cigarettes nu, eftersom jag inte kom ihåg den.
    Och det har du nog rätt i. Den är inte alls dum.

    SvaraRadera