The Musical Box: Ett tunt lager fernissa

fredag 1 november 2013

Ett tunt lager fernissa

RINGO STARR – BAD BOY – 1978

Jodå, nog var Ringo Starr en rockens ”bad boy” i slutet av 70-talet. Tillsammans med inte minst Keith Moon hittade han på det ena busstrecket efter det andra. Oskyldiga grejer för det mesta, Ringo var nog ingen riktig buse, snarare en busfrö. Det intrycket fick jag.
En hel del jet-set var det nog också. Och mycket festande. Och en och annan skivinspelning av skiftande kvalitet. Bad Boy är en till synes trevlig bagatell av den gamle ex-beatlen...igen.

Men vi ger oss inte så lätt, utan skrapar på ytan av denna flashiga LP...och hittar...absolut ingenting...

Det är nämligen bara yta, ett tunt färglager och fernissa. Bad Boy är ingenting annat än en samling låtar med soulinspirerad lågintensiv pop.

De flesta är covers; Peter Skellerns Hard Times, Heart On My Sleeve med Gallagher & Lyle, och så ett par gamla avdammade amerikanska soullåtar, supremeslåten Where Did All Our Love Go till exempel. Det är det hela. Titelspåret, Bad Boy, är en pinsam sak, bör jag väl också nämna.
Ringo Starr brukar komma undan med rätt mycket. Hans ”rolighetsfaktor” är ganska hög. I allt Ringo Starr gör finns ett stänk av Yellow Submarine – därför går det inte att rent allmänt tycka illa om hans låtar – men i det här fallet handlar det bara om de sista sura safterna som kramats ut denna gigantiska poplåt.

Men i rättvisans namn ska jag väl berätta att jag faktiskt tyckte Bad Boy var en rätt kul låt på sin tid. Den hamnade rätt ofta på såna där ”blandband” man spelade in till kassettbandspelaren i bilen.

Nr: 1526/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar