The Musical Box: Dubbelt upp av Phil Seymour

fredag 12 september 2014

Dubbelt upp av Phil Seymour

PHIL SEYMOUR – 2 – 1982

Att döpa sin andra skiva till 2 kan tyckas vara ganska fantasilöst. Men varför står Phil Seymour vid sidan av sig själv på omslaget till sin LP Phil Seymour 2? Jo, lite fyndigt är han allt.
Och så har han bytt ut sin lilarandiga tröja från första plattan, där han förresten är ensam på bilden (den hette bara Phil Seymour), till en svartvit här. För hans båda skivor - de enda han hann göra - går på ungefär samma linje...

Båda plattorna är snabb och kvicktänkt new wave-pop, med kul och snärtiga små melodier. Det funkade 1982, och för min del är de skivorna nästan lika roliga att spela idag. Det är några år sedan, men Phil Seymour förtjänar att uppmärksammas.

Han var kanske mest känd för sitt samarbete med Dwight Twilley i Dwight Twilley Band. De gjorde två plattor tillsammans i slutet av 70-talet. Jag skriver var, eftersom Phil Seymour avled hastigt 1993 i cancer. Alldeles för tidigt.

Eftersom jag har Phil Seymours båda plattor - och de två han gjorde tillsammans Dwight Twilley - tycker jag väl ändå att dubbel-Philskivan inte står sig lika bra i jämförelse med de andra.

Materialet känns lite klenare, även om Talk To Me är rätt fräck, hans Petty-cover Surrender är ganska rolig och Dwight Twilley-låten Looking For Magic är nästan lika bra som versionen på LP:n Twilley Don´t Mind.

Nr: 1518/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar