The Musical Box: Har Francis Rossi sagt det så...

onsdag 3 september 2014

Har Francis Rossi sagt det så...

STATUS QUO – BACK TO BACK – 1983

När jag intervjuade Francis Rossi inför en konsert i Jönköping* för några år sedan kom vi in på den här skivan, Back To Back. Låten Marguerita Time ansåg Rossi nämligen vara den bästa låt Status Quo nånsin gjort. ..och sen nämnde han Caroline också, men bara i en bisats.
Vilken låt folk i allmänhet tycker bäst om är det nog ingen tvekan om. Status Quo börjar fortfarande alla sina konserter med Caroline. Spelar de Margueritea Time är det nog mer sällan. Det är knappast en typisk Quo-låt, en ballad i valstakt.

Jag gillar också Marguerita Time. Det är den låt man kommer ihåg från Back To Back, som annars är en ganska anonym LP. I början av 80-talet hackade Status Quo morötter och malde på i samma tempo på skiva efter skiva. Back To Back är inget direkt undantag, även om den är förhållandevis melodiös och ett riktigt lyft från skivan innan 1-9-8-2.
Man behöver inte ha alla Status-plattor från 80-talet i sin samling. Men möjligtvis är det här en av de skivor man ska ha. Har Francis Rossi sagt det så...är det så.

Bra låtar: Ol´ Rag Blues, Marguerita Time, Your Kind Of Love.

Nr: 424/2222

* Kinnarps Arena 2008

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Lämnade tillfälligt solen för att se vilken skiva du skrivit om idag.
  Men! Bjöd jag inte på den här för några veckor sedan?
  Upp, kollade genom högen men ospelat.
  Efter att nästan givit upp, där är den!
  Ser helt ospelad ut.
  Ner till datorn, pris, backar 30 dagar, 10 pix!
  Så lite, knäppt!
  Marguerita Time en riktig semester låt.
  Häls, jens

  SvaraRadera
 2. Om man, som jag gör, följer diskussionerna kring Quo i såna forum märker man snart att Back To Back inte har nåt större stöd bland fansen. Vissa låtar gillas men inte alla. För egen del tycker jag skivan är rätt mysig, om än långt ifrån den bästa.

  SvaraRadera
 3. "Mysig" är nog ett bra omdöme.

  SvaraRadera