The Musical Box: Att rota i en sophög...

tisdag 27 februari 2018

Att rota i en sophög...

STEPPENWOLF – SKULLDUGGERY - 1976

Jag tyckte jag hade tur när jag hittade Steppenwolfs platta Skullduggery i ett antikvariat i Helsingborg redan samma år den kom ut. Försäljaren var jättetrevlig, han skrattade hela tiden. Jag fick den för en tia. Jag var den enda bland mina kompisar som hade skivan. Jag var den ende som gillade den.
Så här skrev en musikrecensent om detta Steppenwolfalbum för några år sedan: ”Det är som att rota i en sophög. Antingen hittar man skräp som är användbart, eller skräp som inte går att använda”.
Det var elakt, men han satte fingret på rätta punkten. Skullduggery är egentligen ingen höjdare. Något storverk är det inte, kan man nog slå fast utan att få smäll på fingrarna. Men det finns ett par undantag.
Det känns som John Kay ändå gjorde ett ärligt försök. På Skullduggery finns en del fräcka låtar, som tunga Skullduggery och Lip Service. Det är bra rock, även om det inte var direkt nyskapande ens 1976. Men som alltid när det gäller John Kays skivor är den lite ojämn. Det finns ett par lågvattenmärken också.

Eftersom jag trots allt haft ett gott öga till denna LP vill jag lägga till att Skullduggery absolut inte är Steppenwolfs värsta på långa vägar. Säger bara Hour Of The Wolf...

Nr: borttagen ur samlingen och såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar