The Musical Box: Hva gör vi nu lille du

lördag 3 februari 2018

Hva gör vi nu lille du

GASOLIN – LIVE SÅDAN – 1976

Hva gör vi nu lille du, var den första Gasolin-låt jag någonsin hörde. Att säga att jag blev betagen är en underdrift. Det är en fanastiskt läcker rockballad av Kim Larsen och Gasolin. Dessutom är den så sorglig. Och dessutom en riktig spark i röven på ”Staten och kapitalet”. Det är fortfarande så jag får rysningar när jag hör den.
Jag minns inte vilket år det var. Men jag kommer ihåg att låten var nästan omöjlig att få tag på vinyl. Hva gör vi nu släpptes först nämligen bara som singel. Det var inte förrän 1976 den kom med på någon Gasolin-LP. Då av någon anledning, kanske som utfyllnad, på det dubbla live-albumet Live Sådan, denna sanslösa, brutala, hejdlöst roliga liveskiva.
Hva gör vi nu lille du låg sist på skivan och var en studioinspelning. Så äntligen fanns den där. Låten är förresten en briljant avslutning på konserten. Precis innan har Gasolin öst på med allt de har i tunggunglåtarna Rabalderstraede, Keep on Knockin´ och Refrainet er frit. Kim Larsens lilla elaka ballad tar ner pulsen till normala nivåer igen.
Gillar du Gasolin men inte har Live Sådan finns det bara en sak att göra. Skaffa den så fort du kan. Det är Gasolins bästa liveplatta, utan konkurrens. Där finns alla de bästa låtarna från Gas 5, Gasolin 3 och Stakkels Jim.

Tempot är rasande och Kim Larsen är i högform...och så var det då det där med sistalåten...
Men det ska vara på vinyl. När Live Sådan släpptes på CD fanns nämligen inte Hva gör vi nu lille du inte med.

Nr: 12/2222

Texten har publicerats tidigare, men då jag nu har en ny fin skiva kan jag inte låta bli att publicerad den igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar