The Musical Box: Snygg västkustrock från Snail

lördag 6 augusti 2011

Snygg västkustrock från Snail

Amerikanska västkustrockarna Snail blev en rätt trevlig sommarbekantskap. Jag hittade deras första album, som heter just Snail och kom ut 1979, i en begagnatback på Erikshjälpen i Jönköping.
Eftersom jag brukar hålla utkik efter lite udda skivomslag och gärna lite märkliga och ovanliga skivbolag, den är utgiven på franska bolaget Cream, kunde jag inte låta bli att slå till.
Ett av sommarens bättre köp kan jag väl konstatera.

Snail lirar snygg västkustrock i samma anda som Eagles, Doobie Brothers och såna där. Men de är inte lika välpolerade och trevliga, så en jämförelse med James Gang - Joe Walshs gamla band - är nog inte heller fel.

Dessutom kan jag ana influenser från sydstatsrockers som Allman Brothers och Marshall Tucker Band. Det låter väl rätt kul?

Sån där musik funkar inte alltid. Doobie Brothers har jag till exempel väldigt svårt för just nu, orkar inte med deras smäktande ballader och ibland lite påklistrade image.

Snail är bättre, kan jag lova. Framför allt öser de på rätt bra med gitarrerna emellanåt.
Hittar du skivan nånstans, så lyssna på The Joker, den är rätt tuff. Men några direkta hits finns det inte. Snail slog aldrig igenom, och har inte gjort det än. De håller nämligen på fortfarande, lirar på mindre klubbar i Kalifornien och väntar på det där stora genombrottet...

Den här typen av västkustrock lär inte hamna på dagens hitlistor. Men det är rätt skön musik att lyssna på i sommarvärmen. Tänk vad roligt man kan ha för bara tie spänn...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar