The Musical Box: Småroliga popmelodier

lördag 27 augusti 2011

Småroliga popmelodier

Den här skivan gillade jag, Klaatus album Hope från 1977. Egentligen var det en rätt fånig och ganska knäpp berättelse Klaatu spelade upp. Om det fanns något som kunde kallats för spacepop så är det väl det här.

Hope är nästan en rockmusikal i miniformat som utspelar sig på den vilt främmande och döende planeten Politzania. Nåja...
Nu för tiden är skivan inte lika bra. Det brukar ju bli så när man får lite distans. Men jag tycker Klaatu ändå gjorde det här rätt snyggt. Det finns flera bra popmelodier, genomtänkta och lite småroliga.

We´re Off You Know, Around the Universe in Eighty Days, So Said the Lighthousekeeer och titelspåret Hope är riktigt bra pop. Lite ELO faktiskt och i låten Madman nästan hårdrock, spacerock då såklart.
Egentligen var det lite märkligt att man började lyssna på ett band som Klaatu. 1977 var ju mitt i punkvågen och den här typen av art-rock var väl mer eller bannlyst. Men det är bara att erkänna. I hemlighet lirade jag pop, men bara sent på nätterna och med hörlurar på.

Mer om Klaatu
Klaatu bättre på vinyl (Klaatu)
Billig och utslätad pop (Endangered Species)
Klaatus bästa album (Sir Army Suit)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar