The Musical Box: The Happy Days Choir

måndag 23 januari 2012

The Happy Days Choir

Nu är det dags för lite körsång!
Varför inte dra till med en riktig gospelkör på en gång?
Ska det svänga, är det lika bra att det gör det på allvar!
Men för att få det lite mer i min smak får det ändå bli en kör med känsla för det här med psykedelisk pop. Ett gäng som var med på 60-talet i San Francisco.
The Happy Days Choir var med 1969!

Vad jag vet är det här den enda skiva med körsång jag har i samlingen. Men jag kunde inte motstå den när jag hittade den för tre spänn i en back för begagnade skivor.
Dels för att skivan är utgiven av Dunhill Records, som jag vet nästan alltid släppte ut bra grejer på 60-talet. Sen har The Happy Days Choir valt - för mig - synnerligen spännande låtar att göra gospel och kör av, 60-talspop, psykedelia.

Kolla här:
Skivan inleds med California Dremin´, Mamas & Papas gamla superhit. Att de sen plockat ut godbitar som Buffalo Springfields For What It´s Worth, Aquarius (så klart) och Dusty Springfields Son Of A Preacher Man, kryddar anrättningen ganska bra.

Sen gör det ju inget att kören dessutom tolkar både Beatles och Simon & Garfunkel i låtar som Hey Jude och Mrs Robinson.

Skivan Good Feelin´s är behaglig och väldigt trevlig lyssning, om man är på det där lite gråtmilda humöret. Och en väldigt annorlunda skiva i min samling.

Nr: 1060/2000

2 kommentarer:

  1. Det finns ju numera en utbredd kult kring denna typ av 60-talsplattor. Jag tänker på sånt som brukar benämnas som "pop-sike", "sunshine pop" eller möjligen "soft psych".

    Men om man verkligen vill kolla in hipp, svängig körsång med innovativa arrangemang ska man söka sig till mera jazzorienterade grupper från samma tid. Genrens kungar får väl sägas vara Swingle Singers. Men för den som vill gräva lite djupare rekommenderas även polska(!) Novy Singers.

    SvaraRadera
  2. Där lärde jag mig nåt nytt!
    Tack för tipset!

    SvaraRadera