The Musical Box: Inte Dwight Twilleys fel

onsdag 25 januari 2012

Inte Dwight Twilleys fel

Girls är inte den bästa Dwight Twilley-låt jag hört. Ändå är det en av hans väldigt få hitlåtar från början av 80-talet. Troligen hängde det på att Tom Petty var med och hjälpte till i bakgrunden med lite sång. Inte för att det gjorde nån större skillnad...
Girls finns på Dwight Twilleys album Jungle från 1984. Det är är en rätt tuff liten rocker med skön refräng, så lite hit-känsla har den nog. Men det finns bättre låtar på den här LP:n.

För Dwight Twilley gör som alltid bra pop. Men av någon anledning fick han aldrig någon större uppskattning för det, utom möjligtvis av en oändlig rad musikrecensenter som ständigt hyllade denne missförstådde rockpoet. Men hos skivköparna gick han inte hem.

Det var inte Dwight Twilleys fel att folk inte fattade. Där får man väl skylla på all halvtaskig musik som dök upp under den här tiden, med vattenkammade men ruttna synthband och långhåriga pudelrockare med bara två lösa hjärntrådar dinglande i tomrummet mellan öronen.

Det fanns inte plats för killar som Dwight Twilley, med musik i rakt nedstigande led från 60-talspopens storheter Beatles och Beach Boys med lite countrystänk.


Så här tycker jag om mina favoritlåtar på skivan:
Little Bit of Love - borde varit hitsingeln. Inget snack. Det är plattans bästa rocklåt och en perfekt inledning. Briljant!
Don´t You Love Her – men hallå, vilken låt. Fräck och ny 60-talspop. Lysande!
Long Lonely Nights – här snackar vi new wave och lite country. Sjukt bra!

...och så inser jag plötsligt att ungefär så där skulle jag kunna skriva om varenda låt på plattan.

Så va fan.
Lyssna själv.
Och njut.
Dwight Twilley är bra!

Nr: 1317/2000

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar