The Musical Box: Partyrock med Slade

torsdag 5 januari 2012

Partyrock med Slade

Slade hamnade i början av 1970-talet någonstans mellan T Rex och Nazareth. Men glamrockarna från West Midlands sålde tonvis med skivor till skrikande tonåringar.

De gick bara att älska eller hata. Vi ungar i kvarteret älskade dem.
Slade var tuffa, långhåriga, snackade och sjöng på slang (möjligtvis dialekt) och klädde sig som inga andra tidigare vågat. Det här var i början av 70-talet då välrespekterade band fortfarande helst skulle uppträda kammade och i kavaj.

Slade Alive från 1972 var en av de första som dök upp i min samling. Skivan räknas idag till de allra bästa liveplattorna från den tidiga glamrockeran och kan väl bland vissa kallas för klassisk.

Det räcker den naturligtvis inte till för. Slade gör faktiskt ganska märkliga låtval och kör till exempel flera covers.
Bland annat Darling Be Home Soon av John Sebastian och som avslutning Steppenwolfs klassiker Born to be Wild, vilken för övrigt slutar i ett enda kaos.

Men det är naturligtvis ändå en rätt sjysst liveskiva. Det är bra tryck och laddad stämning från början till slut, även om inspelningen är kass.

Get Down With It är faktiskt riktigt bra rock, den är kul och ger nästan lite pubrockkänsla. Rock and Roll-medleyn med Keep On Rocking håller jag också rätt högt.

Visst är skivan överskattad, men den gjorde Slade till sin tids roligaste party-band.

Nr: 1170/2000

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar