The Musical Box: Baron von Tallboth & The Chrome Nun

fredag 30 mars 2012

Baron von Tallboth & The Chrome Nun

Det är mycket 1967 över Baron von Tallboth & The Chrome Nun. Det är mycket Jefferson Airplane och mycket ”Riders of the rainbow, let it grow, let it grow”.

Det är rökigt och psykedeliskt och säkert också mycket nostalgi. Skivan är inspelad 1973 av Paul Kantner och Grace Slick precis efter att Jefferson Airplane splittrats.

Det går inte att ta fel på att de båda vill vara kvar i den där drömvärlden. Både texter och musik andas hippie, droger och 1967.

Det lyckas de med. Baron von Tallbooth skulle kunna vara en Jefferson Airplane-skiva vilken som helst. Inte nån av de stora; Surrealistic Pillow eller Crown Of Creation, men inte långt ifrån.

Hela Jefferson Airplane-gänget är dessutom med på skivan. Det är förresten Jerry Garcia (Grateful Dead) och David Crosby också.

Kaliforniens psykedeliska popelit höll ihop och spelade ofta på varandras album.
Med på skivan är också Pointer Sisters, som är med och doar på sina ställen.

Med andra ord är Baron von Tallbooth & The Chrome Nun ännu en spännande LP från hippiekollektivet Jefferson Airplane med vänner.

En skiva som självklart har sin givna plats vid sidan av Airplane, Deja vu*, If I Could Only Remember My Name** och Workingman´s Dead***.

”Riders of the rainbow, let it grow, let it grow”...

Baron von Tallbooth & The Chrome Nun var förresten David Crosbys smeknamn på Paul Kantner och Grace Slick.

Nr: 698/2000

* Crosby Stills Nash & Young
** David Crosby
*** Grateful Dead

2 kommentarer:

  1. Intressant inlägg. Jag håller Grace Slick som en av mina kvinnliga favoritartister, men denna platta har jag missat. Om jag förstått det rätt var väl Grace och Paul Kantner ett par vid denna tid?

    Den episka "Theme from the Movie Manhole" från plattan Manhole är för övrigt en av mina favoritlåtar med Grace (även om vissa säkert tycker den är lite överpretentiös).

    SvaraRadera
  2. Den har inte jag hört...Grace Slick är en av mina favoriter också.

    SvaraRadera