The Musical Box: ...och så rusade jag ut ur rummet...

tisdag 6 mars 2012

...och så rusade jag ut ur rummet...

Tänk dig att du kommer hem med ett lyckligt flin och det senaste skivinköpet, en platta med ett av dina absoluta favoritband och precis börjat förbereda dig för en riktig högtidsstund....

Och efter att försiktigt fällt ner nålen på den snurrande skivtallriken, rusa ut från rummet vrålande VAD I HELVETE!
Utan att ge det där tillfället fullständig rättvisa var det ungefär så gick det till när jag första gången spelade Rare Earths album Band Together, en skiva från 1978.
Nu har jag förlikat mig med tanken. Jag spelar sällan den skivan.

Låt mig göra det klart redan från början. Rare Earths platta Band Together från 1978 är disco.
Det är råmande synthar, stråkar, körer och ett bpm som helt säkert är precis rätt anpassat för att passa på dansgolvet. Det här är ett förfinat Fat Back Band eller O´Jays.

Så den som gillar Rare Earths tidiga 70-talare – tuffa funkalbum som Ma eller One World och framför allt den där sanslösa liveplattan, In Concert – har kanske inte så mycket att hämta här. Band Together har inte mycket med Get Ready att göra, om man säger så...

Men jag måste erkänna att Rare Earth gör disco väldigt bra. De har ett ruggigt driv i varenda låt. Det gungar rätt ordentligt, även om man som jag, helst skulle vilja rusa ut ur rummet och vråla: VAD I HELVETE!

Nr: 789/2000

2 kommentarer:

  1. Intressant. Jag har den här plattan i min samling men har inte hunnit lyssna på den ännu. Nu vet jag vad jag skall vänta mig.

    SvaraRadera
  2. Men den här är inte på långa vägar den sämsta platta Rare earth har gjort, Grand Slam är värre...

    SvaraRadera