The Musical Box: Bä bä vita lamm

söndag 20 oktober 2013

Bä bä vita lamm

PUGH ROGEFELDT – ON THE ROCKS – 1973

Den här skivan skulle kunna vara tillfällig idétorka och tomgångskörning utan bensin. Pugh Rogefeldt album On The Rocks är ett coveralbum med en samling ganska illa valda låtar, utom i ett fall.
Det handlar då om Bä bä vita lamm, Alice Tegnérs barnvisa, som Pugh här gör till en av de roligaste inspelningar av en sådan låt någonsin, dessutom med delvis ny och ironisk text. Det är inte underligt att den låten blev en av Pughs mest älskade någonsin. Det är också en av mina favoriter.
Resten av LP:n är dock inte alls lika roliga eller intressant. Det är förutsägbart och ganska trist gjorda saker hela vägen. Inte ens i början av 70-talet var det här särskilt ovanliga låtar, That´s Alright, Tutti Frutti, Keep A Knockin´, The Locomotion...

Alla hade redan innan On The Rocks gjorts av massor av av andra artister...och i de flesta fall bättre. Den enda låt, utöver Bä bä vita lamm, jag nu för tiden kan tycka är lite rolig att lyssna på är Pughs tolkning av The Locomotion, som här fått heta Ångmaskinen och täcker halva b-sidan. Den blir ganska stökig på slutet...

Det är kanske inte så underligt att den här LP:n ofta hittas i diverse begagnatbackar och att priset på Tradera sällan sticker iväg över 20 spänn. Men bara för Bä bä vita lamm är det här en platta jag nog tycker bör höra till samlingen ändå.

Nr: 1863/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar