The Musical Box: Lee Clayton och Norrahammars barnkör

tisdag 1 oktober 2013

Lee Clayton och Norrahammars barnkör

LEE CLAYTON – THE DREAM GOES ON – 1981

Lee Clayton är countrysångaren som gav upp sin karriär i cowboyboots och polisonger och satsade på rock i stället. Den karriären blev inte särskilt långvarig, The Dream Goes On är vad jag vet hans enda rockalbum och den sista platta han spelade in.

Tydligen lockade kallelsen att bli författare, men i den branschen har i alla fall inte jag hört något om honom.
The Dream Goes On är dock en inte alls dum rock, eller singer/songwriter är förmodligen en bättre benämning på honom. Lee Claytons musik här påminner lite om det John Hiatt gjorde under sina tidiga år då skivbolaget försökte få honom till någon slags new wave-stjärna.

Ett och annat dylan-inslag känner jag också igen. Lee Clayton har nämligen en sångröst som ibland påminner lite om Dylan. Om det är ett gott eller dåligt tecken tänker jag inte svara på. Claytons låtar håller dock inte Dylan-klass, även om inledningen med What´s A Mother Gonna Do och insiktsfulla Industry är rätt starka grejer.

Lite förvånad blev jag också när jag en gång i tiden hörde barnkören i Norrahammars kyrka sjunga Lee Claytons Oh How Lucky I Am, en lätt countryesque allsångslåt där det funkar alldeles utmärkt med både handklapp och ljusa barnstämmor.

Jag tror att körledaren hämtade den från samma religiösa sångbok där även Dylans Man Gave Name To All The Animals finns med.

Nr: 473/2222

2 kommentarer:

  1. Det kom även en liveplatta 1989 som hette "Another night" och sedan ytterligare en studioplatta 1994 som hette "Sprit of the twilight" - den senare, vad jag vet, dock bara på cd.
    En av mina favoritartister, för övrigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! De skivorna hade jag ingen som helst koll på. Clayton är en av mina favoriter också.

      Radera