The Musical Box: Balansgång av The Sinners

måndag 30 september 2013

Balansgång av The Sinners

SINNERS – TURN IT UP – 1991

Sinners var som bäst 1990. Att göra en uppföljare till brutala Piecebypiece måste ha varit ohyggligt svårt. Turn It Up är som väntat inte heller lika explosiv och oförskämd. Men det är mer av samma...
Den där balansgången är naturligtvis hårfin. Att försöka gå framåt samtidigt som gamla doktriner måste följas. I Sinners fall handlar det absolut om Rolling Stones brutala och fräcka uppsyn.

Sinners går i de spåren här också. Problemet är bara att det var precis vad de gjorde på skivan innan också.
 
Inte för att Turn It Up är tråkigt. The Sinners gjorde vad jag vet aldrig några dåliga grejer. Men lika bra som sin föregångare är den inte.

Inledningen med Save Me, Gotta Go och Hurricane Shuffle är halsbrytande och borde kunna få vem som helst att gå igång. Och det är som titeln säger, Turn It Up ska spelas högt.

Kanske var det de låtarna som fick Warner Brothers att tända till. Efter Turn It Up fick The Sinner från Lund skivkontrakt med den amerikanska jätten.

1991 tände jag inte till. Jag köpte inte ens skivan. Då hittade jag inte det där lilla extra som skulle fått mig att lägga upp en dryg 100-lapp på Skivor & Bands disk.

Turn It Up hamnade i samlingen först långt senare. Ett hastigt inköp på skivmässan i Huskvarna då jag hittade plattan, fick lite dåligt samvete och slog till.

Men skivan känns bättre nu för tiden. The Sinners är Lunds (enligt Bo Åkerström) och Sveriges bästa rockband och Turn It Up är en riktigt bra svensk rockplatta. Det är bara det att Sinners gjort bättre...

Nr: 1731/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar