The Musical Box: Alive ´N Kickin´, Tommy James och jag

fredag 20 september 2013

Alive ´N Kickin´, Tommy James och jag

ALIVE ´N KICKIN´ - ALIVE ´N KICKIN´ - 1970

Det här har blivit en problemskiva för mig. Jag har inte lyssnat på den! Jag tänkte inte på det när jag köpte den, då tyckte jag det var ett fynd...vilket det var, skivan var (och är fortfarande) oöppnad.
Men nu har jag blivit tveksam till om jag verkligen ska sprätta upp en över 40 år gammal LP. Så än så länge står den bara i hyllan och glor föraktfullt på mig. Jag har tappat modet...

Inte för att jag inte har hört låtarna. Med dagens teknik är det inga som helst problem att lyssna på dem. Så jag vet att Alive ´N Kickin´ är ett ganska trevligt halvpsykedeliskt popgäng från det tidiga 70-talet.

På sina ställen klart influerade av storheter som Jefferson Airplane, på andra ställen handlar det om oförfalskad sunshinepop.

Ganska trevligt alltså, och musik som absolut tilltalar mig. Men hur det låter på vinyl har jag inte hört...än...vi får väl se...
Alive ´N Kickin´ hamnade i min skivsamling på grund av Tommy James. Det var han som upptäckte bandet på nån skum rockklubb i New York, övertalade skivbolaget Roulette att ge ut deras låtar och var dessutom själv med och producerade.

Det låter alltså en hel del Tommy James om Alive ´N Kickin´...vilket är ett gott tecken. För den som inte hört talas om Tommy James magiska soloplattor rekommenderar jag några artiklar jag skrivit tidigare om denne psykedeliske popdemon:
Mer psykedelia än hitlistepop
...och så den där fuzzgitarren igen...

Tommy James dyker själv inte upp på den här plattan. Men han gav Alive ´N Kickin´ låten Tighter Tighter, som blev en mindre hitlåt.

Men hur den låter i verkligheten (på vinyl alltså) kan jag alltså inte berätta...än...lider alla helvetets kval...hur ska jag göra?

Nr: 1570/2222

4 kommentarer:

  1. Du får väl helt enkelt köpa ett till ex. Den där ser man väl relativt ofta i tiokronorsbackarna.

    SvaraRadera
  2. Jag går halva vägen...jag öppnar den när jag köpt en till...nää, vänta nu...

    SvaraRadera
  3. Jag har varit i samma sits som du (fast med andra plattor), och mitt råd är: Spela plattan!

    Annars blir du som de där tok-samlarna som kan betala tusentals kronor för skivor de redan har i 20 olika utgåvor bara för att de jagar en särskild pressning. Visst är själva samlandet kul, men man får inte glömma bort att det i slutändan ändå är musikupplevelsen som räknas! Skivor är inte bara föremål som ska stå och samla damm i en hylla.

    SvaraRadera
  4. Tack! Jag har varit inne på det spåret (och har gjort så med andra plattor och inte ångra mig). Tror det blir så, men jag ska samla mod först...

    SvaraRadera