The Musical Box: Kraft och styrka från J Geils Band

lördag 21 september 2013

Kraft och styrka från J Geils Band

Live – Live – Live...Del 4

J GEILS BAND – LIVE FULL HOUSE – 1972

J Geils Band har gjort flera riktigt bra album. Men det vete tusan om de inte är bäst live ändå. Live Full House från 1972 är J Geils första liveplatta och en sagolik urladdning. Det är fullt ös från första till sista låten.

Inspelningen är gjord i april 1972 på Cinderella Ballroom i Detroit. Det är en en sån där konsert man verkligen önskar att man kunde fått uppleva på plats.
Självklart ska skivan spelas på hög volym. För J Geils Band tar i med sån styrka att det känns som benen i kroppen är på väg att skaka loss från senorna, får käkarna att vibrera och ögonen att rulla i huvudet.

Jay Geils och hans manskap fullkomligt kör över motown-klassikern First I Look at the Purse, manglar publiken med Otis Rush-låten Homework och fortsätter sen med ohyggliga Hard Drivin´ Man. ”We´ve got the Detroit demolition here for you tonight”.
B-sidan består bara av tre låtar, där nio minuter långa John Lee Hooker-låten Serves You Right to Suffer är en sanslös bluesboogie och skivans höjdpunkt.

Live Full House är sammanlagt bara drygt 30 minuter lång, 15 minuter på varje LP-sida. Men det räcker. Det här är en riktigt bra live-skiva.

Nr: 1246/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar