The Musical Box: Rent lurendrejeri av Eagles

söndag 15 september 2013

Rent lurendrejeri av Eagles

EAGLES – HELL FREEZES OVER – 1994

Nu känner jag att jag behöver ta upp Eagles comebackskiva från 1994, Hell Freezes Over, 13 år efter splittringen. Jag känner mig nämligen lurad!
Det gjorde jag nog inte när den var ny. Då tyckte jag det var rätt kul att Eagles verkligen lyckades spela in en platta tillsammans igen.

Men lite tråkigt var det att så många av låtarna var gamla liveinspelningar från 70-talet. Och att det bara var fyra nya låtar på skivan, som förresten är en cd, Hell Freezes Over gavs vad jag vet aldrig ut på vinyl.

De där liveinspelningarna var inte heller särskilt nya förresten, sex av de elva konsertlåtarna togs helt fräckt från 1980 års Eagles Live. Som om Eaglesfansen skulle ha missat dem!
Rent lurendrejeri med andra ord. Särskilt eftersom de ”nya” liveinspelningarna höll ungefär samma, och till och med lite sämre klass. Men det var väl skit samma, folk köpte ju skivan. Jag också. Herrar Henley, Walsh, Frey, Meissner och Felder kunde nöjt sig med en EP.

De nya låtarna - som var nya på riktigt - är naturligtvis ganska bra. Eagles gjorde inget halvdant eller slarvigt. Trevlig amerikansk västkustrock som Eagles alltid gjorde.

Get Over It är en snygg rocker, Love Will Keep Us Alve, The Girl From Yesterday och Learn To Be Still är också klart acceptabla grejer, men inte särskilt spännande.

Konstigt egentligen, efter 13 eller 14 års uppehåll, Eagles lät precis som de gjort innan...

Nr: 90/CD

2 kommentarer:

  1. Enligt discogs så finns den i två versioner på dubbel-lp en på Geffen utgiven samma år som cd:n och en på Simply vinyl utgiven 98.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där ser man. Det borde jag ju så klart kollat, men jag var irriterad när jag skrev texten...

      Radera