The Musical Box: Stones – som alltid – bra live

lördag 21 september 2013

Stones – som alltid – bra live

Live – Live – Live...Del 1

ROLLING STONES – FLASHPOINT – 1991

Med all rätt kan man hävda att Flashpoint från 1991 bara är ännu en i raden av produkter från multinationella storföretaget Rolling Stones, gjort för att dra in ännu mer pengar till denna miljardindustri.
Men trots att jag vet detta, och ogillar det i högsta grad, kan jag inte låta bli att tycka om Flashpoint, som är ett av många livealbum från Stones. Det var också den väntade uppföljaren till studioalbumet Steel Wheels från året innan.
Nu är det inte Steel Wheels-låtarna som är skivans höjdpunkter. Nej, Stones har så klart väldigt mycket mer än det att bjuda på.

Här heter rysarna Paint It Black, Miss You och alldeles lysande Jumpin Jack Flash. Inte någon av dem särskilt oväntad, eller...? Little Red Rooster – också en liveklassiker – sätter Stones så klart...igen. Den är min personliga lilla favorit.

Och jag blir förvånad – som nästan alltid – av att Mick Jagger verkar vara i så bra form. Och inte ett dugg förvånad över att Keith inte är det.

Man kan väl utan att förta sig påstå att han mer eller mindre sabbar Sad Sad Sad, där hans solo nog får betecknas som ganska klumpigt. Men det är naturligtvis skit samma.

Även om denna stadion-inspelning inte borde vara så rolig att lyssna på, så tycker jag det ändå. Flashpoint är ett bra livealbum!

Nr: 1765/2222

2 kommentarer:

  1. Jo, ibland låter Stones live rent förjävligt, speciellt Keiths insatser. Men på något vis brukar det ändå funka. Det är ju Stones, och det där ruffiga, slarviga är på något vis deras grej.

    Jag brukar sällan bry mig om bootlegs, men just när det gäller Rolling Stones kan det faktiskt vara värt att leta lite bland alla de hundratals icke legala live-utgivningar som finns. Själv har jag hört åtminstone två live-bootlegs som överträffar de flesta av bandets officiellt utgivna live-skivor. jag tänker då på en utmärkt konsert från Lyon sommaren 1976, och på en bootleg som cirkulerat under namnet "Keep your motor running", med inspelningar från spelningar i USA 1972 - 73. Kolla in dessa om du får chansen!

    SvaraRadera