The Musical Box: Garagekänslan finns där

torsdag 26 september 2013

Garagekänslan finns där

GREEN ON RED – THE KILLER INSIDE ME – 1987

Lite rock´n roll, ett halvt stänk punk, powerrock och rhythm´n´ blues. Amerikanska Green On Red var minsann en frisk vind från väster!

Det hade jag inte räknat med. Trodde inte ett dugg på The Killer Inside Me först...det är ju en skiva från 1987...
Tur jag kollade...hade tänkt göra mig av med den. Men så blir det inte.
Tydligen gick det vildare till på skivorna innan, sägs det. Skramlig garagerock. Låter spännande, men jag har inte hört nån av dem...ännu. Men då höll Green On Red till på ett mindre skivbolag.

The Killer Inside Me är deras första på ett större, Mercury...och då fick de väl förhållningsorder kan jag tänka mig.
Lite av det där skramliga har de dock fått med sig på The Killer Inside Me. Och det är kul. Garagekänslan finns kvar, även om soundet är ganska välstädat och snyggt.

Jag börjar tänka på Them och till och med Stones...men det är kanske att gå för långt, i den klassen är inte Green On Red. Men det är en rätt kul skiva att spela, även om jag inte tror att man ska göra det för ofta.

Nr: 2111/2222

1 kommentar:

  1. Stora favoriter hos mig. Du måste absolut kolla upp de tidigare skivorna, och för den delen även de senare, t.ex. "Scapegoats". De är ju fortfarande hyfsat lätta att få tag i allihop, och inte kostar de något heller. Den här plattan håller jag som en av deras svagare. Om jag nu minns rätt var det bara en låt jag tyckte riktigt bra om.

    SvaraRadera