The Musical Box: Alltid ett nöje att lyssna på Kinks, men...

söndag 22 september 2013

Alltid ett nöje att lyssna på Kinks, men...

Live – Live – Live...Del 9

KINKS – LIVE-THE ROAD – 1987

Kinks livespelningar under 80-talet har ibland fått ganska dåligt rykte. Mest för att Ray Davies vägrade spela sina gamla låtar. Live-The Road kan tyckas vara en ganska onödig liveplatta, inspelad i USA sommaren 1987, över 20 år efter Dead End Street. Men å andra sidan hade ju Ray Davies inte på något sett gett upp då.
Men Live-The Road ska inte räknas till Kinks större verk. Det är ett livealbum som nog mer som ska ses som dokumentation av en period i Kinks ”liv”, än som banbrytande och intressant.

I vanlig ordning väljer Ray Davies, på gott och ont, att enbart spela bandets nyare låtar. I det här fallet handlar det då främst om 80-talsplattorna Think Visual och Give The People What They Want.

Den enda av Kinks äldre material som får plats är det något lustiga valet Apeman, som inte hör till mina favoriter precis.

Jag hade väl önskat mig fler av de äldre låtarna, men det är så klart ett nöje att lyssna på Kinks ändå.

Inte minst Come Dancing som var bandets största hit vid den här tiden och faktiskt nästan blir bättre live än i studioinspelningen. Det är utan tvekan bästa spåret här.

Men som helhet känns Live-The Road ändå ganska intetsägande. Namnet på albumet är lite fantasilöst skulle jag vilja lägga till.

Bara några år innan hade Kinks släppt live-LP:n One For the Road. Kunde de inte ansträngt sig lite mer?

Nr: 1799/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar