The Musical Box: En röst man kommer ihåg

tisdag 14 februari 2017

En röst man kommer ihåg

PETULA CLARK – NOW – 1972

1988 blev låten Downtown en hit för andra gången. Det finns också en senare houseremix på den legendariska låten med Petula Clark. Möjligtvis är det av den anledning en och annan kommer ihåg denna engelska poptjej nu för tiden också.
Den brittiska popinvasionen i USA i mitten av 60-talet berodde inte minst på tjejerna, Petula Clark, Lulu, Dusty Springfield och Sandie Shaw - hon med Puppet On A String - bara för att nämna några.

1964 var det Petula Clark och låten Downtown som var den stora hiten. Det blev den första låt någonsin med en brittiska poptjej att gå upp som etta på den amerikanska singellistan. Det var ohyggligt stort då.

För Petula Clark blev det dock aldrig större än så. Hennes tid som popstjärna var mer eller mindre över redan i slutet av 60-talet. Hon fick ett par mindre hitlåtar till men ingen som blev lika stor som Downtown.

LP:n Now är från 1972. Inte ens då var det väl särskilt många som kom ihåg Petula Clark, även om ett par låtar blev ganska framgångsrika.

Popörhänget My Guy kanske nån i den lite äldre generationen kan dra sig till minnes...
Eller The Wedding Song (There Is Love)...
Nähä, inte det...

Nåja, en sak är säker. Petula Clarks sångröst kommer man ihåg om man hört den. Det fanns en orsak till att hon blev Englands första kvinnliga listetta i USA.

Nr: borttagen ur samlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar