The Musical Box: Ett sällan diskuterat samhällsproblem

fredag 17 februari 2017

Ett sällan diskuterat samhällsproblem

SLADE – COZ I LUV YOU/MY LIFE IS NATURAL – 1971

Ett samhällsproblem som numera sällan diskuteras är storleken på hålen i singelskivorna, alltså på 45-varvarna i vinyl. Det är ganska vanligt förekommande problem och alltid ohyggligt irriterande när man får tag i en skiva där hålet är för litet eller för stort.
Eller ännu värre, när den där adaptern (jag har glömt vad de kallades, men kolla på bilden, så fattar ni) är för stor eller för liten för skivorna.

Jag råkade ut för det där när jag letade upp en gammal sladesingel, Coz I Luv You. När jag hittade den visade det sig nämligen att hålet, trots att det var modell större, var för litet för min skivspelare.

Det var först efter att ha brukat ett visst mått våld jag lyckades få dit den där jämrans prylen (adaptern). Men eftersom det var b-sidan på singeln jag egentligen ville lyssna på var det jobbet meningslöst...

Jo, så var det faktiskt. Men det kom jag inte på förrän jag tryckt dit skivan med sån kraft att det knakade i den numera ganska spröda vinylen.

Varför var det så viktigt att få höra den då? Jo, det var när jag såg listan på en samling låtar uppletade av Mojo Magazine kallad ”15 Lost British Hard Rock Gems 1968-1973”, där Slades låt My Life Is Natural tagits med som jag letade upp min gamla singel.

Det var en låt jag inte hade någon som helst koll på, men överraskande nog hittade i min egen samling efter att jag via Google och ett antal olika popsajter spårat den till baksidan på Coz I Luv You-singeln. Så det kan bli.
Fortsättning på storyn är att jag efter att ha lyssnat på låten inte lyckades lista ut varför den hamnade i Mojos samling. Det är nämligen inte mycket till hårdrock. Det är däremot ganska trevlig pop. Vilket i och för sig var det Slade höll på med vid den tiden.

Det avslutande delen av historien måste jag lägga på Coz I Luv You, som var en av Slades allra första singelhits.

Det är den andra i raden, efter Get Down And Get With It, av massor med sladesinglar som tog sig upp till toppen på nästan varenda existerande låtlista. Ni kommer väl ihåg gamla goingar som Look Wot You Dun, Mama Weer All Crazee Now, Gudbuy t´Jane och Cum On Feel The Noize?

Nr: 76/singel

2 kommentarer:

 1. Låten finns också på den här samlingen (som fru Spiring hade med sig till boet):

  https://www.discogs.com/Slade-Coz-I-Luv-You/release/779055

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, där är den där också. Och jag har den skivan jag med (men missade My Life Is Natural fullständigt...)

   Radera