The Musical Box: ”Join the young conservatives”

onsdag 14 december 2011

”Join the young conservatives”

Den här skivan var rolig att spela igen, State Of Confusion med Kinks. Det är inte alltid lika kul att plocka fram de där gamla favoriterna...
Men den här höll. State Of Confusion är fortfarande bra!
Det kan man inte säga om Kinks rent allmänt på 80-talet, då gjorde de inte särskilt mycket som är värt att uppmärksamma igen. Men den här skivan kom 1982. Då hade Ray Davies toppat formen...

Vi kan väl börja med Young Conservatives. Inte för att det är skivans bästa låt, utan för jag tycker den är aktuell, så här 30 år senare...

Så här går nämligen några av textraderna:
Revolution used to be cool
But now it's out of fashion...
It's time to join the young conservatives...

(För att haja det här måste man ha koll på att Ray Davies brukade väva in politisk satir i sina texter och var en samhällskritiker av stora mått)

Den borgerliga majoriteten i Jönköpings kommun tycker 2012 nämligen inte det är okej att ungdomar ska behöva utsättas för så hemska saker som det Kulturhuset på Tändsticksområdet står för.

Det historielösa budskapet är väl: lägg ner, eller, Rättning i ledet!...”join the young conservatives”...

Lite ironiskt (i den här texten) är väl då att State Of Confusion kom ut 1982...samma år som den berömda Brandstationsockupationen i Jönköping.

Och vi får väl se. Med en sådan politik kanske vi kan förvänta oss en ny reaktion.

Nu tillbaka till skivan. För det finns en del riktigt bra låtar här. Come Dancing inte minst. Som kanske var Kinks allra sista riktigt stora hit.

Visserligen inte i klass med nån av deras 60-talare, men på 80-talet höll den minsann. En hel del nostalgi också kan man tänka.

Sen gillar jag Don´t Forget To Dance, stökiga Definitive Maybe och märkliga Cliches Of The World (B- Movie).

En sak vill jag lägga till. State Of Confusion är väldigt synthig. Men all heder åt herr Davies som höll det på en snygg nivå och inte lockades med i den allmänna synthhysterin som rådde på 80-talet.

2012 tar sig hysterin uttryck på annat sätt...

Nr: 1685/2000

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar