The Musical Box: Skivor att skämmas över

måndag 26 december 2011

Skivor att skämmas över

Anders på Record Service frågade mig strax före jul om det finns några skivor i min samling jag verkligen skäms över, som jag inte vill ska komma fram att jag har.
Lite oförberedd svarade jag efter en stunds tvekan att det möjligtvis i så fall skulle kunna vara en platta med George Clinton från mitten av 80-talet, han den där funksnubben ni vet. Det är lite för mycket disco.

Sen var jag ju bara tvungen att spela den skivan när jag kom hem. Och efter en stunds funderande kom jag fram till att den ändå är rätt bra. Och att jag definitivt inte skäms för att ha den.
Sen funderade jag på om det finns några andra i den den kategorin...

Det gör det så klart, men det är inte många kvar. Då ska ni veta att jag de senaste två åren rensat ut ungefär 1000 skivor ur samlingen, som jag sedan sålt eller terroriserat second-handbutikerna i Jönköping med.

Emellanåt dyker det upp nån av mina ”gamlingar” när jag bläddrar i deras skivbackar. Då bara ler jag för mig själv och skakar på huvudet...Hur faen kunde jag vara så korkad att jag köpte dem? Jag saknar dem inte.
Vad man eventuellt skulle kunna räkna in i skämmar-kategorin - bland de som finns kvar - är kanske Anna Books ABC-platta från 1987...
Men det gör jag inte. Det inköpet kan jag stå för. Mest beroende på att bowlinggänget jag spelar med använder hennes låt som uppvärmning innan matcherna...laget heter ABC.

Sen har jag en ytterst märklig skiva med Richard Harris, skådisen som spelade Dumbledore i de första Harry Potter-filmerna. En talskiva (nästan) där han läser sina egna dikter...
Men det är å andra sidan en Dunhill-platta, en etikett jag samlar på. Så nej, den klarar sig också...

A Flock Of Seagulls kanske? De var inte roliga att ha att göra med. Var de inte hårfrisörer eller nåt sånt innan de gav sig in i musikbranschen...

Chicago X kanske...If You Leave Me Now...

Hmm, det lär säkert dyka upp fler. Jag har inte 100-procentig koll på skivsamlingen hela tiden och ibland tittar det fram skivor jag inte visste om att jag ägde...eller har förträngt...

3 kommentarer:

  1. Flock of Seagulls, den vill jag ha.
    Vill Du sälja?

    Björn

    Sweetspot 2012

    SvaraRadera
  2. Det kan jag nog tänka mig, har inte spelat den på 30 år...

    SvaraRadera
  3. Skivan kollad. Mint condition. 80 spänn?

    SvaraRadera